Bijzondere overnachtingen

Dit pinksterweekend heb ik met mijn familie doorgebracht in het plaatsje Zeeland in Noord Brabant. We hebben deze dagen in een Hooiberg overnacht. Nou ja, niet echt in het hooi... het was een mooi huisje en van alle gemakken voorzien. Maar heel erg origineel in de vorm van een Hooiberg.


Toen ik daar tot rust kwam, moest ik denken aan wat voor bijzondere slaap- plekken ik tijdens mijn reizen al heb gehad. Hier een aantal niet alledaagse overnachtingsplekken.


China

Tussen de rijstvelden van het op 1.600 meter hoogte gelegen longji lag het Li Qing guesthouse. Dit primitieve onderkomen was gemaakt van hout van het type sinaasappelkistjeshout en door de kieren heen kon je zo naar 


buiten kijken. Ook met het sanitair was het behelpen, maar de ligging, midden tussen de rijstvelden, in de middle of nowhere, maakte het tot een prachtige ervaring.


Vietnam

Overnachten op een Jonk in de Halong Bay in Vietnam is ook een belevenis. Aan boord wordt er gekookt (verse vis natuurlijk!) en heb je, je eigen hut. En door het kabbelen van de boot slaap je al snel. Langs de Kalksteenrotsen in de baai vaar je naar een plek om te overnachten. De zonsopkomst schijnt prachtig te zijn. Tijdens mijn verblijf is hij wel opgekomen (het werd licht!), maar helaas niet dat je de zon mooi uit het water op ziet komen.... Daarentegen was de zonsondergang wel schitterend.


Japan

Van een hele andere aard zijn de overnachtingen in Japan. Je kunt natuurlijk kiezen voor een gewoon hotel, maar wil je echt iets van Japan proeven, moet je echt eens overnachten in een ryokan of minshuku.


Een ryokan is een traditionele herberg en een minshuku is een overnachting bij mensen thuis. Een soort bed and breakfast dus, echter zonder het bed. Je slaapt namelijk op een futon op de grond. Bij binnenkomst word je verzocht je schoenen uit te doen en slippers te dragen. Deze slippers moeten in je kamer weer uit, omdat daar een mat van een soort stro ligt. Bij het toilet staan weer andere slippers, voor het toiletbezoek. Al met al een continue wisseling van slippers dus! De gedeelde badkamer is van het type onsen. Een warmwaterbad, waar je in mag nadat je, je eerst op een krukje met een teiltje grondig gewassen hebt.


Venezuela

Het land met de meeste 'bijzon-

dere' overnachtingen is toch wel Venezuela geweest. Naast de overnachting op een ranch, hebben we overnacht in een Posada in een piepklein dorpje in het Andes gebergte. Daarnaast in een 'Hans en Grietje'-hotel, dat zo kitscherig was dat het gewoon leuk was. Primitief was de over- nachting bij de Llanos Indianen. Een eenvoudig hutje met een straaltje koud water als douche.


Maar het absolute hoogtepunt was toch wel een overnachting in een handmat onder een afdak in het Canaima National Park. Op een steenworp afstand van de hoogste waterval van de wereld : Salto Angel (979 meter hoog). Na een vlucht van een uurtje in een Cessna en een boottocht van 4 uur stroomopwaarts was de hangmat de slaapplaats voor die nacht. Eigenlijk sliep het nog verbazingwekkend goed, hoewel ik normaal toch wel de voorkeur geef aan een bed. Maakt niet uit hoe het hotel of hut eruit ziet, een tent is niet aan mij besteed.
Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    ton (donderdag, 28 mei 2015 22:42)

    de herinneringen komen weer boven bas

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like