Italië

2011, 2013, 2014

Cinque Terre

2013


Cinque Terre zijn vijf dorpjes, gelegen aan de Italiaanse kust, die niet met de auto te bereiken zijn. De vijf dorpen zijn met elkaar verbonden door een wandelpad en door de spoorlijn van La Spezia naar Genua. Vanuit Levanto kun je met de trein naar Monterosso en van daar uit lopend over paadjes en trappetjes naar Vernazza. Over deze 3 kilometer loop je zo'n 2 uur. Vervolgens kun je verder lopen naar Corniglia en verder naar de andere dorpen Maranola en Riomaggiore. Ook kun je voor een of meerdere trajecten de trein nemen of met de boot van het ene dorp naar het andere. Het is een erg mooie route langs de kust, maar vanwege het stijgen en dalen wel erg intensief. In Riomaggiore lijkt het wel of de huizen tegen de rotsen zijn aangeplakt. Een fraai gezicht. Hier vandaan kun je terug naar Levanto of verder naar La Spezia. Voor het gebruik van trein en wandelpaden dien je vooraf een Cinque Terre kaart te kopen. Italiaanse Meren

2013, 2014


Gardameer

Het Lago di Garda is het grootste meer van Italië en is een bekend toeristisch gebied. Het meer is omringd door bergen. Bekende plaatsen zijn ondermeer Limone, Saló en het op een schiereiland gelegen Sirmione.

Varese en Sacro Monte

Varese ligt net over de grens met Italië, in de nabijheid van bekende meren zoals het Comomeer, Lago Maggiore en het meer van Lugano. Nabij Varese ligt het (kleine) Meer van Varese en in de bergen het Sacro Monte di Varese. Dit bedevaartsoord bestaat uit verschillende kapellen, die uitkomen bij de bedevaartskerk Santa Maria del Adollorato. Hier vandaan kan er nog verder geklommen worden naar Monte Tre Croci. 

Lago Maggiore

Vanuit Stresa is het mogelijk om met een bootje de Borromeïsche eilanden in het Lago Maggiore te bezoeken, waarvan Isla dei Pescatori en Isola Bella het bekendst zijn. Het zijn toeristische trekpleisters in het Italiaanse gedeelte van het meer, dat deels ook in Zwitserland ligt.

Como en het Comomeer

Aan het Comomeer ligt de naamgever: de stad Como. Deze oude stad bestond reeds in het Romeinse rijk. Een van de fraaiste gebouwen is de Dom, waaraan 400 jaar is gebouwd. Met een kabeltreintje is het mogelijk het 600 meter hoger gelegen Brunate te bezoeken. Daar heb je een prachtig uitzicht over het meer en de stad.

Meer van Lugano (CH)

Het meer van Lugano ligt deels in Zwitserland en deels in Italië. Het mondaine Lugano ligt aan de oevers van het meer in Zwitserland. Hier zijn, naast enkele monumentale kerken, het bekende Casino te bezoeken. Daarnaast zijn er veel juwelierszaken en financiële instellingen gevestigd in deze rijke stad.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like