ZwitserlandVierwoudstedenmeer

2006

Het Vierwoudstedenmeer (of eigenlijk het Vierwoudstrekenmeer) ligt in het midden van Zwitserland. De grootste plaats aan dit meer is Luzern. Het is omgeven door hoge bergen, zoals de Rigi en Pilatus. Het is mogelijk een boottocht te maken op een radarstoomboot.

Engelberg en Titlis

In de nabijheid van het Vierwoudstedenmeer ligt Engelberg. Engelberg ligt heel fraai op een hoogvlakte op 1.000 meter hoogte, omringt door bergen. Zowel in de zomer als in de winter is het druk bezocht door toeristen en niet zonder reden. Vanuit het dorp gaat er een kabelbaan naar de Titlis op 3238 meter hoogte, met een prachtig uitzicht over de omgeving. In het dorp ligt ook een grote abdij, waaraan je een bezoek kunt brengen. Engelberg is ook per trein bereikbaar. Vanuit Luzern rijdt een tandradbaan naar het dorp.

Luzern

Luzern is de grootste plaats aan het meer en ook op toeristisch en cultureel gebied erg belangrijk. Bekend is de Kapelbrücke. Deze ruim 200 meter lange houten brug stamt oorspronkelijk uit 1365. In 1993 is echter het grootste gedeelte van de brug door brand verwoest, waarna men hem heeft herbouwd. De brug is versierd met ruim 100 schilderijen, o.a. over de geschiedenis van de stad. Daarnaast is Luzern een gezellige stad met straatjes met winkeltjes en vele juwelierszaken. Ook de kerk van St. Leodegar is het bezoeken waard.


Graubünden

2010

In februari 2010 een lang weekend op bezoek geweest bij vakantievrienden in Maladers, bij Chur. Genoten van het fraaie winterse landschap in de Zwitserse bergen. Gewandeld door de besneeuwde omgeving en met de slee de berg af in Davos. Al met al heel gezellig. Hieronder een impressie van Zwitserland in de winter.


Jungfrau regio

2010

In het voorjaar van 2010 bracht ik een bezoek aan de Jungfrau regio. Ik overnachtte in een gezellig hotel in Interlaken, met uitzicht over de Thunersee. Per boot bezocht ik Thun een fraai stadje, waarnaar het meer vernoemd is. Daarnaast ging ik per trein over de  Jungfraubahn naar het hoogst gelegen treinstation van Europa (3454 meter hoog), bracht ik een bezoek aan de watervallen in Lauterbrunnen en een door een rivier uitgesleten kloof; de Aareschlucht.

Lauterbrunnen en Grindelwald

Lauterbrunnen en Grindelwald liggen in een prachtig berggebied, omringd door drie bergen van rond de 4000 meter hoog: de Eiger, Mönch en Jungfrau. Lauterbrunnen ontleent zijn naam aan de meer dan 70 watervallen die zich in de vallei bevinden en waarvan enkele in het dorp duidelijk zichtbaar zijn. Verder in de vallei ligt de Trummelbach waterval, die zich binnen in een berg bevindt. Via een lift en verder wandelend door de uitgesleten rots kun je de waterval bewonderen. Vanuit zowel Grindelwald als Lauterbrunnen vertrekt de trein naar het hoogste treinstation van Europa, via de Jungfraubahn.

Jungfrau bahn

Vanuit Interlaken kun je via Lauterbrunnen of Grindelwald met de trein naar de 3454 meter hoge Jungfraujoch.

Tijdens de trip heb je een fantastisch uitzicht over het berglandschap dat, hoe hoger je komt, veranderd in een sneeuwlandschap. Vanaf Station Kleine Scheidegg gaat de tandradbaan via een 7 kilometer lange tunnel naar het hoogste trein station van Europa, waarbij een hoogteverschil van 1400 meter wordt overbrugt. Vanaf het uitzichtplateau van het observatorium op de Jungfraujoch heb je een mooi uitzicht over de Aletschgletsjer. 

Thunersee

De Thunersee is een meer dat zich uitstrekt van Interlaken naar haar naamgever Thun. De laatst genoemde stad, gelegen aan de rivier de Aare, heeft een gezellig oud stadscentrum. Boven de fraaie gebouwen torent de burcht Schloss Thun uit. Na een stevige klimpartij kun je het Schlossmuseum bezoeken en vanaf de toren genieten van het fraaie uitzicht over de stad en het meer. Ook een boottocht over het meer is (bij mooi weer) zeker de moeite waard!

Aareschlucht en Grimselpass

De Aareschlucht is een door de rivier de Aare uitgesleten kloof in de buurt van de plaats Meiringen. Via aangelegde paden en bruggetjes is de kloof te bewandelen. Op het smalste stuk is ze slechts 1 meter breed. Het is een prachtig gezicht om door de 1400 meter lange kloof te wandelen, met onder je de snel stromende rivier. Vanaf de Aareschlucht ben ik richting Grimselpass gereden. Een bochtige bergpas met mooi uitzicht over de bergen. Echter was ik nog zo vroeg in het seizoen, dat de pas halverwege was afgesloten voor het verkeer en de weg verder nog niet begaanbaar was.


Bern

Bern is de hoofdstad van het gelijknamige Zwitserse kanton. De oude binnenstad, die aan drie zijden door de rivier de Aare wordt omringt, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Door deze ligging kon het goed verdedigd worden tegen de vijanden. In de binnenstad liggen diverse fraaie gebouwen, zoals kerken, klokkentorens de het Parlementsgebouw. Bern is de bondsstad, zeg maar hoofdstad, van Zwitserland. 

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like