België

Antwerpen

2010, 2012


Antwerpen is een grote havenstad, gelegen aan de Schelde. In de stad zijn talrijke bezienswaardigheden uit de bloeiperiode van de handel in de 16e en 17e eeuw te zien. Het Stadhuis en talrijke panden aan de Grote Markt, het Centraal Station en de OLV kathedraal zijn schitterende  overblijfselen uit een rijk verleden. Een nieuw markant pand is het Museum aan de Stroom. In dit gebouw zijn diverse musea ondergebracht en vanaf het (vrij toegankelijke) dak heb je een prachtig uitzicht over Antwerpen en omgeving.

Brussel - Atomium

2008


Het Atomium in Brussel is gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1958. Het is een 165 miljard keer vergroot ijzerkristal. De bollen zijn gemaakt van aluminium. Na afloop zou het afgebroken worden, maar omdat het Atomium inmiddels bekend en populair geworden was is besloten het te laten staan. Via roltrappen zijn de afzonderlijke bollen te bereiken, waarin tentoonstellingen plaatsvinden.

Brugge

2011


Brugge is een oude stad in het westen van België. Het Middeleeuwse centrum is opgenomen op de Wereld- erfgoedlijst van UNESCO. Het goedbewaarde centrum is erg populair onder toeristen. Men kan een boottocht maken over de grachten. Vanaf het Belfort heb je een prachtig uitzicht over de stad. Brugge staat ook bekend om het kantklossen en de chocolade.

Gent

2014


Gent is de hoofdstad van Oost Vlaanderen. Bekende bouwwerken in deze Middeleeuwse stad zijn het Gravensteen, de Niklaaskerk, het Belfort en de St. Baafskathedraal. In deze laatste bevind zich het beroemde drieluik 'de Aanbidding van het Lam Gods', geschilderd door de gebroeders van Eijck. De Graslei is verder erg bekend om zijn prachtig behouden oude panden. 

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like