Peru

2005
Lima

Lima is de hoofdstad van Peru. In het centrum vind je dan ook het Presidentieel paleis. Naast de kathedraal is ook de St Franciscus kerk en klooster een bezoek waard. In de catacomben van dit complex liggen duizenden schedels en beenderen, uit de tijd dat hier nog begraven werd.

Nazca en omgeving

Nazca is vooral bekend vanwege de figuren die hier in het woestijnzand al eeuwen lang bewaard zijn gebleven. Vanuit een vliegtuigje kun je o.a. de Spin, Condor en Kolibri goed zien. Over het ontstaan van deze figuren is weinig bekend.

Arequipa

Arequipa is een koloniale stad, met zeer veel fraaie bezienswaardigheden, zoals de kathedraal  aan het Plaza de Armas. Ook het Santa Catharina klooster mag je niet overslaan !

Colca Canyon

De Colca Canyon is een diepe kloof in het zuiden van Peru. Ze is vooral bekend door de enorme Condors die hier vliegen. In het plaatsje Chivay zijn warmwaterbronnen.

Titicaca meer

Cuzco

Vanuit de fraaie en gezellige, koloniale stad Cuzco kun je een bezoek brengen aan de Sacred Valley. In deze vallei van de rivier Urubamba,  liggen diverse Inca overblijfselen, zoals Ollantaytambo en Pisac.

Machu Picchu

De bekendste Inca overblijfselen in Peru zijn wel die van Machu Picchu. Ze zijn ook te voet te bereiken via de Inca trail. In 1912 werden deze ontdekt door Hiram Bingham. Het mooiste uitzicht over de stad heb je vanaf de Huayna- of Wayna Picchu. Je moet er wel een flinke klimtocht voor over hebben, maar het uitzicht vanaf deze 2.700 meter hoge berg is prachtig.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like