OostenrijkGrossglockner Hochalpenstrasse

2005, 2009, 2013


De Grossglockner Hochalpenstrasse is een bergpas, die een verbinding vormt tussen het in Karinthië gelegen Heiligenblut en Zell am See in het Salzburgerland. Het hoogste punt van de bijna 50 kilometer lange weg is de 2571 meter hoge Edelweiss spitze. Onderweg zijn er diverse uitzichtpunten aangelegd, waar je een mooi uitzicht hebt over het berglandschap en de kronkelende bergweg. Vanaf het bezoekerscentrum bij de Kaiser Franz Josefs Höhe heb je een mooi zicht op de Pasterze gletsjer, waarop je zelfs kunt wandelen. 's Winters is de pas afgesloten, omdat sneeuw het bereiden onmogelijk maakt. Vanaf mei is de weg zo'n 180 dagen per jaar geopend en dan ligt de sneeuw vaak nog metershoog langs de weg. 


Karinthië

2005, 2009, 2013


Karinthië is een van mijn favoriete provincie's van Oostenrijk. De combinatie van bergen, meren, leuke stadjes en dorpjes en mooie natuur is ideaal. Daarnaast is het klimaat, ten zuiden van de Alpen, meestal erg gunstig. Fraaie steden zijn Villach en Klagenfurt. Een rit over een alpenpas zoals de Nockenalmstrasse of de Maltatal almstrasse is ook erg mooi. Mocht je nog even de grens over willen, dan ligt Slovenië met het meer van Bled niet ver weg. Via de Karawankentunnel is het goed bereikbaar.

Gmünd

Gmünd is een middeleeuws stadje in de Oostenrijkse provincie Karinthië. Boven het dorp torent een oud kasteel uit. Daarnaast is er een gezellig dorpsplein en een Porsche museum.

Porsche museum Gmünd

Het Porsche museum in Gmünd is een privécollectie van de heer Helmut Pfeifhofer. Hij heeft in de loop der jaren een fraaie collectie Porsches verzameld. In een oude boerenschuur staan zowel sportwagens als andere door Porsche ontworpen en gefabriceerde modellen. Waarom een museum in Gmünd ? Van 1944 tot 1950 was het bedrijf van Ferdinand Porsche in Gmünd gevestigd, waarna het zich (weer) in Stuttgart vestigde. In het park van dit plaatsje staat nog een borstbeeld van Porsche ter nagedachtenis.

Maltatal

Als je vanuit Gmünd het Maltatal inrijdt, stuit je op een gegeven moment op een tolweg. Deze 15 kilometer lange Maltatal Hochalmstrasse voert je, via tunnels en bochten, naar het aan het einde van het dal gelegen stuwmeer. Onderweg zie je diverse watervallen en kun je mooie wandelingen maken. De stuwdam op 1900 meter is in de jaren '70 aangelegd om energie op te wekken. 

Wörthersee

De Wörthersee is een groot meer in Karinthië. Prachtig gelegen tussen de bergen is het uitermate geschikt voor watersporten. Naast plaatsen als Velden en Klagenfurt is toch vooral Maria Wörth erg mooi. Op een schiereiland staan, naast enkele huizen en hotels, twee prachtige oude kerken. Vanaf de Pyramidenkogel, een uitzichtstoren, heb je een schitterend zicht op de Wörthersee, Maria Wörth en verre omgeving.

GTI treffen am Wörthersee 2013

Jaarlijks wordt rondom hemelvaartsdag in Reifnitz en omgeving het GTI treffen am Wörthersee gehouden. Hele dorpen worden stilgelegd om de duizenden bezoekers te ontvangen. Naast stands van de Volkswagen groep en diverse onderdelen- en accesoirehandelaren is het vooral een gelegenheid om, met je auto, gezien te worden. Wij waren er in 2013. Al met al een bijzondere belevenis.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like