Sevilla & Cordoba

2022SEvilla

Februari 2022 bezocht ik de Zuid-Spaanse provincie Andalusië, met de steden Sevilla en Cordoba. Ondanks dat het hartje winter was, zat het met een temperatuur van 25°C wel goed. Beide steden kun je goed lopend ontdekken. Door de smalle straatjes loop je zo van het ene prachtige gebouw naar het andere. Hierbij een impressie van mijn bezoek:

  

Real alcazar

Midden in het centrum van Sevilla ligt het Koninklijk paleis, het Real Alcazar. De Spaanse koninklijke familie kan hier nog steeds gebruik van maken als ze in de stad zijn. Om de appartementen op de eerste verdieping te bezoeken, moet je een rondleiding boeken. Dit is zeker aan te raden. De vertrekken op de begane grond en de tuinen zijn op eigen gelegenheid te bezoeken, met als hoogtepunt de Salon De Embajadores, of wel de hal van de Ambassadeurs met zijn prachtige plafond. Je ziet veel Moorse invloeden in de architectuur van het paleis.

kathedraal en giralda

Een ander hoogtepunt van de stad is de Kathedraal en de naastgelegen klokkentoren Giralda. Het bijzondere aan de beklimming van de toren is dat je niet via trappen naar boven loopt, maar over schuine hellingen. Dit zou gedaan zijn, zodat men vroeger ook met een ezel naar boven kon lopen. De kerk is een van de grootste kerken ter wereld en zelfs de grootste Gotische kathedraal die er is. In de kerk vind je talloze kunst schatten en ook het praalgraf van Columbus.

plaza de españa

De prachtige gebouwen van het Plaza de España zijn in 1929 gebouwd ter gelegenheid van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Langs de gebouwen liggen 52 tegelmozaïeken met afbeeldingen van alle Spaanse provincies. Vaak vinden hier ook optredens plaats van Flamenco artiesten. 's Zomers kun je met een bootje rondvaren.

Plaza de Toros

De stierenvechtersarena van Sevilla is de Plaza de Toros. Via de catacomben loop je naar de Arena en kun je je een echte Torero voelen. Er worden nog steeds regelmatig stierengevechten gehouden in dit oudste stadion van Spanje.


casa de pilatos

Casa de Pilatos is een 16e eeuws paleis met een mooie binnenplaats en een fraai aangelegde tuin. Het geeft een goed beeld hoe de aristocraten vroeger leefden.

metropol parasol

Midden op het Plaza de la Encarnación is in 2011 een groot houten bouwwerk opgebouwd. Op de bijzondere Metropol Parasol kun je via een kronkelig wandelpad een wandeling maken, met een prachtig uitzicht over de stad. 's Avonds is het geheel ook nog eens verlicht.


Cordoba

Vanuit Sevilla ben ik 1 dag naar Cordoba geweest. Met de trein is deze in ongeveer een uur te bereiken. De grote bezienswaardigheid is de Mesquita, een tot kerk omgebouwde moskee. Verder kun je wandelen over de Romeinse brug en door de smalle straatjes. Op de gezellige pleintje kun je heerlijk wat drinken en langs de goed bewaarde stadsmuren kom je zelfs een kleine Synagoge tegen.

Mesquita

De tot kerk omgebouwde Moskee Mezquita is door de verschillene bouwstijlen en unieke Kathedraal. 

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like