Taiwan

2018In oktober 2018 heb ik een bezoek gebracht aan Taiwan. Tijdens mijn drieweekse reis over dit prachtige eiland heb ik veel mooie dingen mogen zien. Naast interessante steden als de hoofdstad Taipei en het zuidelijk gelegen Tainan en Kaohsiung , heeft het ook prachtige natuur te bieden. De Tarako kloof en het prachtige Sun Moon meer zijn hier voorbeelden van. Samen met de roerige geschiedenis en de betrekkelijk eenvoudige manier van reizen is Taiwan zeker een bezoek waard.

 

Hieronder de video en een selectie van de mooiste en interessantste foto's die ik onderweg maakte.

 Taipei

Taipei is zoals gezegd de hoofdstad van het land Taiwan (ook al ziet grote broer China Taiwan nog steeds als opstandige provincie). Deze miljoenenstad heeft zeker het nodige te bieden. Een beklimming van de Elephant mountain bijvoorbeeld. Deze heuvel aan de rand van de stad biedt een mooi uitzicht. Ik was er 's avonds en dan heb je een prachtig uitzicht over verlicht Taipei en de Taipei 101. 

 

Dit enorme gebouw van meer dan 500 meter hoog was ooit een tijdje het hoogste gebouw van de wereld. Via de snelste liften van de wereld bereik je met 60 km/h het uitzichtpunt op de 89e verdieping. Bij mooi weer kun je ook nog op een uitkijkplatform een verdieping hoger.  In de kelder is een vestiging van het in Taiwan bekende restaurant Din Tai Fung. De dumplings hier zijn verrukkelijk, het is niet voor niets bekroont met 1 Michelin ster. Wel zijn er vaak lange wachttijden.

 

Midden in Taipei ligt het Chiang Kai-shek Memorial aan een plein met de gebouwen van het Nationaal Theater en het Concertgebouw. Hier vindt, voor het enorme standbeeld ter ere van de eerste president, ieder uur een wisseling van de wacht plaats. In de zalen eronder is een tentoonstelling over het leven en werk van deze Chiang Kai-shek.


Andere bezienswaardigheden in Taipei zijn: Martyr's Shrine, met wederom een wisseling van de wacht , een rondleiding door het Presidentieel paleis (en op de foto met de President :-) ) en de Longshan tempel.  Net buiten het centrum ligt Maokong. Daar en in de kabelbaan ernaar toe heb je een prachtig uitzicht over de stad. Door de theeplantages die tegen de heuvels zijn aangelegd kun je een mooie wandeling maken. Onderweg is het mogelijk uit te stappen en een bezoek te brengen aan de Taipei Zoo. In deze dierentuin wonen ook twee Panda's!

In de omgeving van Taipei: Shifen, Jiufen en Beitou.

Ook in de directe omgeving van Taipei zijn er voldoende bezienswaardigheden. De oude mijnstadjes Shifen en Jiufen bijvoorbeeld. Shifen is tegenwoordig bekend vanwege de waterval en het oplaten van wensballonnen. Vanuit het aan de kust gelegen Jiufen heb je (meestal) een mooi uitzicht over zee en de Jiufen Old Street is bekend vanwege de talloze (eet)kraampjes. Dichterbij Taipei ligt Beitou. Je kunt hier met de metro komen. In dit plaatsje zijn warmwaterbronnen, waarin je heerlijk kunt relaxen, of je maakt een wandeling naar het stomende water in Thermal Valley.

Sun Moon meer

Het schitterende Sun Moon Lake is een meer in centraal Taiwan. Met een omtrek van ruim 30 kilometer is een fietstocht rond het meer goed te doen. Onderweg kom je dan o.a. de Wenwu Tempel tegen en de Ci'en pagode, die door Chiang Kai-shek is gebouwd ter herinnering aan zijn moeder. Ook leuk is een boottochtje over het meer naar de Xuanguang tempel of het toeristenplaatsje Ita Thao. Met een kabelbaan kun je naar het Formosan Aboriginal Culture Village. 

Alishan

Vanuit Sun Moon Lake ben ik met een bus naar Alishan gegaan. Deze bus rijdt maar 2 keer per dag, dus reserveren vereist! Na een rit van een paar uur kwam ik in dit mooie park aan. Er rijden een paar bergtreintjes door het park en verder is het er goed wandelen. De attractie van Alishan is echter de zonsopkomst. Om 5.00 vertrok de trein de berg op, vanwaar we een prachtig zicht hadden op de zonsopgang.

Tainan

De oudste stad van Taiwan is Tainan. In deze stad is ook nog het een en ander aan Nederlandse historie te vinden. In de 17e eeuw was Nederland namelijk de baas in Taiwan en de forten Zeelandia en Provincia zijn hier de bewijzen van. Ook leuk is het Anping Tree house. Deze gebouwen zijn helemaal door bomen overwoekerd en dat is een leuk gezicht.

Kaohsiung

Even ten zuiden van Tainan ligt Kaohsiung. Net buiten de stad ligt Fo Guang Shan. Dit Buddha memorial centre en klooster is vooral ingericht als bewaarplaats voor een tand van Buddha. Daarnaast wordt er meer verteld over het Buddisme. Bij het klooster staan honderden Buddha's naast een grote standbeeld. Bij het memorial centre staat een enorme zittende Buddha. In Kaohsiung zelf heb ik onder meer een bezoek gebracht aan Lotus Pond. Rond dit meer staan diverse tempels en Pagodes. Met de veerpont ben ik naar het eiland Cijin geweest. Vanaf de vuurtoren heb je een mooi uitzicht over de stad en de haven. Een bezoek aan een van de Night markets is zeker de moeite waard.

Kenting

Op het meest zuidelijke puntje van Taiwan ligt Kenting. De weg door deze badplaats veranderd 's avonds in een Night Market met talloze eetkraampjes en verkoopstalletjes. Ook de natuur in de omgeving is zeer fraai te noemen.

Taroko kloof

Een van de mooiste natuurgebieden van Taiwan ligt bij de stad Hualien. Vanuit Hualien kun je met de bus naar de Taroko kloof en door het park rijden om onderweg uit te stappen en een wandeling maken door de ruige natuur. Deze door het water uitgesleten kloof is echt schitterend. 

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like