Japan

2012In 2012 heb ik een bezoek gebracht aan Japan. In drie weken bezocht ik een groot deel van het land van de rijzende zon. Met een railpass in de hand heb ik een groot deel van dit bijzondere land ontdekt. De combinatie van het moderne Japan en het traditionele (tempels, Geisha's enz) is heel inspirerend. Hoewel de gemiddelde Japanner geen Engels spreekt is het reizen door Japan heel goed te doen. Met handen en voeten kom je tenslotte overal. Op deze pagina's een verslag van mijn reis en natuurlijk de mooiste foto's.


Tokyo

Na aankomst in Japan heb ik eerst een aantal dagen in Tokio doorgebracht. Deze miljoenenstad en hoofdstad van Japan heeft veel te bieden. Het valt op hoe schoon en gestructureerd de stad is, al ben je er nooit alleen ! Moderne wijken met hoge wolkenkrabbers worden afgewisseld met mooie parken met tempels en schrijnen.

 

Een uitgebreid verslag van Tokyo vind je hier.Nikkõ

Ten noorden van Tokyo ligt het plaatsje Nikko. Het is vooral bekend vanwege zijn vele (Boeddhistische) heiligdommen. Vanuit Nikko kun je ook een bezoek brengen aan Chuzen-ji, de Kegon waterval en het Nationaal park.

Nikko

Nikko zelf is vooral bekend vanwege de tempels en heiligdommen, tegenwoordig UNESCO werelderfgoed. Voor het beboste terrein ligt de Shinkyo brug. Het origineel werd in 1636 aangelegd. Achtereenvolgens vind je hier de Tosho-gu, Futura-san, Rinno-ji en Taiyuin heiligdommen. Allen met prachtig versierde tempels, poorten en torens.


Chuzen-ji 

Met de bus kun je vanuit Nikko naar Chuzen-ji en het meer van Chuzen-ji, dat je via een bochtige bergweg bereikt. Onderweg kun je uitstappen om met een kabelbaan naar boven te gaan voor een prachtig uitzicht over Chuzen-ji, Mount Nantai en omgeving. Eenmaal in het dorp is een bezoek aan de Kegon waterval een must. Met een echte lift ga je 100 meter naar beneden, voor een mooi zicht op de waterval. Op de terugweg kun je onderweg uitstappen bij Yashio onsen, voor een bezoek aan de onsen en hier vandaan is het ook mogelijk terug te wandelen naar Nikko. Je komt dan langs de Ganmangafuchi abyss, met aangeklede beelden van kinderen.


Hakone - Mt Fuji

Hakone ligt ongeveer 80 kilometer van Tokio en is bekend vawege de warm- waterbronnen. Ook het beeldmerk van Japan, de berg Fuji ligt in dit gebied.  Op mijn eerste dag heb ik een bezoek gebracht aan het Hakone Open air museum en het Gora park. De tweede dag heb ik een rondje gemaakt met verschillende treinen en kabelbanen door de omgeving.


Vanuit Moto-Hakone kun je wandelen over de Cedar Avenue, nu een bospad, vroeger de hoofdweg naar Tokyo. Vervolgens kom je langs het Detached Palace, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het Ashi meer en (als je geluk hebt dat er geen wolken voor hangen) Mount Fuji. Langs het meer gaat het dan verder naar Hakone Checkpoint een reconstructie van oude tolhuizen. Met een soort piratenschip kun je vervolgens het meer oversteken en met een kabelbaan naar boven, naar Owaku-dani. Hier zijn zwavelbronnen en dat ruik je dan ook...  Met kabelbaan en cable car kun je vervolgens weer naar Gora en met een bergtreintje naar Hakone.


Kyoto

 

Meer Kyoto vind je hier.Hiroshima

 

Meer Hiroshima vind je hier.Nagasaki

 

Meer Nagasaki vind je hier.Osaka

Osaka was het eindpunt van mijn reis. Hier vertrok het vliegtuig terug naar Nederland. Osaka is een moderne stad.

 

Bijzonder is het Umeda sky building, twee hoge kantoor torens, met daar bovenop/tussen het Floating Garden Observatory. Een platform met een weids uitzicht over Osaka. Een wat ouder gebouw is het Kasteel van Osaka, dat zijn oorsprong al vindt in de 16e eeuw. Minshuku en Ryokan

Overnachten kan natuurlijk in een 'gewoon' hotel, maar veel leuker is het om in een typisch Japans onderkomen te overnachten. Een Ryokan is een pension, meestal met een gezamenlijke badkamer, met onsen (warmwaterbad). Een Minshuku is te vergelijken met een Bed & Breakfast, waarbij je bij mensen thuis overnacht. In beide gevallen slaap je op een futon (matras) op de grond. De vloerbedekking is een rieten mat en verder staat er meestal een laag tafeltje met een paar kussens. Welkom in Japan !


Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like