Argentinië

2008
Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië. Het wordt wel het Parijs van Zuid Amerika genoemd. Met zijn brede boulevards en fraaie gebouwen is dat geen gekke vergelijking.

Beroemd zijn het Plaza de Mayo, waar jarenlang de 'dwaze moeders' protesteerden, de wijk La Boca, met zijn kleurrijke huizen en de begraafplaats Recoleta, waar Evita begraven ligt. Kijk ook niet raar op als er op straat spontaan een Tango gedanst wordt.


Peninsula Valdez

Het Peninsula (schiereiland) Valdez is een groot natuurgebied. Uitgestrekte vlaktes met Guanaco's (Lama achtigen) en andere dieren brengen je naar de kust. Hier kun je Pinguins in het wild bewonderen, die hier hun eieren uitbroeden. Ook is het mogelijk een boottochtje te maken op zoek naar Walvissen, die hier rondzwemmen.


El Calafate

El Calafate, gelegen aan het Lago Argentina, is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Hoogtepunt is de gigantische Perito Moreno gletsjer. Met een catamaran kun je ook een tocht maken langs de vele andere gletsjers in de buurt. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan El Chalten, met het Fitzroy gebergte.


Ushuaia

Ushuaia is de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld en uitvalsbasis voor excursies naar Antarctica. In het Nationaal Park Tierra del Fuego bevinden zich het meest zuidelijke postkantoor ter wereld en het einde van de autoweg 3; die begint in Alaska en hier eindigd. Een boottocht over het soms woelige Beaglekanaal, of de Straat van Magellaan is ook een  aanrader.


Iguazu watervallen

De Iguazu watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Deze gigantische watervallen zijn goed te voet bereikbaar en ook is het mogelijk met een boot er langs / onder te varen. Bij de zogenaamde Garganta do Diablo stort het water zo'n 80 meter naar beneden. Al met al een gigantisch gezicht.


Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like