Utah

2010Salt Lake City

Salt Lake City is de hoofdstad van de staat Utah en is tevens de 'hometown' van de Mormoonse kerk. Rondom Temple Square staan verschillende imposante gebouwen van deze geloofs gemeenschap, zoals de Temple, Tabernacle en Assembly Hall. 

Canyonlands National Park

Canyonlands NP is een ongerept gebied van kloven en tafelbergen, uitgesleten door de Colorado rivier. Het Park is minder bekend en minder toeristisch dan andere Nationale Parken en daarom juist een bezoek waard. Je kunt met een 4x4 excursie mee, over de ongebaande paden.

Capitol Reef National Park

Capitol Reef dankt haar naam aan een berg, die op het Capitool in Washington lijkt. Er zijn fraaie wandeltochten mogelijk door het ruige landschap. Pas rond 1870 is het gebied in kaart gebracht.

Monument Valley

Monument Valley ligt op het Colorado Plateau, op het punt waar Utah, Colorado, Arizona en New Mexico bij elkaar komen. Het gebied wordt beheerd door Navajo indianen. De 100 tot 300 meter hoge zandsteenformaties zijn bekend uit vele films,  waaronder Once upon a time in the West. 

Natural Bridges National Monument

In dit kleine Nationale Park zijn diverse natuurlijk uitgesleten bruggen te bewonderen. In tegenstelling tot Arches, worden natural bridges uitgesleten door stromend water.  Tijdens de rondrit door het park kom je onder andere de Sinapu Bridge en Owachomo Bridge tegen.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like