Duitsland

Duisburg - Landschaftspark Nord

2013


Op het terrein van een voormalige hoogoven staalfabriek in Duisburg is een park ontwikkeld. Tot 1985 werd hier staal geproduceerd. Omdat het niet doenlijk was om het terrein voor andere doeleinden te ontwikkelen, heeft men de fabriek grotendeels gelaten zoals die was en deels geconserveerd. De natuur neemt de industrie nu langzaam over. Het is een bijzondere ervaring om in en rond de verlaten fabrieken te wandelen.

Essen - Zollverein

2014

Zollverein Essen is een voormalige kolenmijn en Cokesfabriek. Dit UNESCO werelderfgoed is grotendeels gerestaureerd en is een monument van de industrie van het Ruhrgebied. Op het terrein van de in 1986 gesloten mijn kom je meer te weten over hoe het er toen aan toe ging, o.a. in het Ruhr museum. Ook zijn er nieuwe initiatieven ontwikkeld op het terrein, zoals het Red dot design museum. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen rond te lopen over het enorme park en de sfeer van toen op te snuiven.


Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like