Barcelona

2016Sagrada Familia

Wie Barcelona zegt, zegt Sagrada Familia. De gigantische, nog altijd in aanbouw zijnde, kerk is ontworpen door de architect Antoni Gaudi. Het is een uniek ontwerp. Enkele facades zijn al gereed, maar er moet nog veel gebouwd worden. Gaudi stierf zelf in 1926 toen hij door een tram werd overreden. Zijn medewerkers zette zijn werk voort. Tijdens de burgeroorlog zijn veel tekeningen en modellen verloren gegaan, wat het werk bemoeilijkt. Wellicht dat in 2026 (honderd jaar na Gaudi's dood) de kerk eindelijk klaar is, maar niemand die daar zeker van is.

 

Het immense schip van de kerk is nu voltooid en lijkt op een rij bomen, waarvan de takken zich over het plafond uitstrekken. Onder de kerk is een tentoonstelling over de bouw en de architect. Ook is het mogelijk om met een lift naar boven in een van de torens te gaan, om vervolgens naar beneden te wandelen.

Camp Nou

Camp Nou is het stadion van FC Barcelona. Tijdens de Camp Nou experience tour krijg je alle hoogtepunten van de club te zien. Begonnen wordt in een zaal met alle gewonnen bekers en een overzicht van de historie van de club. Vervolgens staat een bezoek aan de tribunes van het gigantische stadion op het programma. Hier kunnen zo'n 100.000 mensen een wedstrijd bekijken. Via de perszaal en de kleedkamer voor de bezoekende club loop je door de spelerstunnel (met kapelletje!) naar het veld. Het bezoek eindigd in de enorme clubshop.

Casa Mila & Palau de la Musica

La Pedrera (de Steengroeve), ook wel Casa Mila genoemd, is ontworpen door Antoni Gaudi. Het was het laatste ontwerp voordat hij zijn leven verder wijdde aan de Sagrada Familia. In het opvallende gebouw zijn appartementen gevestigd, waarvan er een te bezoeken is. Deze is geheel ingericht in de stijl van die tijd. Het gebouw is voltooid in 1912 en voor die tijd erg ongewoon. Bijzonder is het dak met zijn bijzondere schoorstenen en trappenhuizen. Alles in het gebouw is ontworpen door Gaudi, tot de deurklinken toe.

Het Palau de la Música Catalana is een schitterende concertzaal die aan het begin van de 20e eeuw ontworpen is voor het Orfeo Catala door de modernistische architect Domenech i Montaner . Dit beroemde koor is via een stichting nog altijd eigenaar van het gebouw. Tijdens de rondleiding door het gebouw worden diverse (oefen)zalen bezocht. Het hoogtepunt is de grote concertzaal, met de prachtige koepel waardoor het zonlicht de zaal binnenkomt.

De Kathedraal van Barcelona en Basilica de Santa Maria del Mar

De Kathedraal van Barcelona is een enorme kerk met een naastgelegen gotische kloostergang. De voorgevel stamt uit de 19e eeuw.. Binnen is een prachtig interieur met veel zij-kapelletjes en een crypte met de sarcofaag met de eerste beschermheilige van Barcelona. Via een lift kun je op het dak van de kerk komen, waar je een wijds uitzicht hebt over de stad. 

Deze 14e eeuwse gotische Basilica de Santa Maria del Mar is gewijd aan de heilige Maria van de Zee. In deze kerk vinden veel bruiloften plaats.

Meer Barcelona

Naast de bekende bezienswaardigheden van Barcelona (zoals de Sagrada Familia) is er nog veel meer te ontdekken in deze stad. Hieronder een aantal hoogtepunten, zoals het Parc Guell, Mercat de Boqueteria, Casa Battlo en het Castell Montjuic.


Monestir de Montserrat

Op ongeveer een uur reizen met de trein vanaf Barcelona (plaza espanya) ligt het klooster van Montserrat. Vanaf het station kun je dit hoog in de bergen gelegen Benedictijnenklooster bereiken met een kabelbaan of een bergtreintje. In de kloosterkerk staat het beeld van de Zwarte Maagd, waaraan het zijn status als bedevaartsoord te danken heeft. Dagelijks om 13.00 geeft het Jongenskoor van Montserrat een kort optreden. Vanaf het klooster kun je met een tandradbaan verder de bergen in, waar je een wandeling kunt maken door het fraaie Montserratgebergte.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like