Israël

2018Van 16 t/m 23 maart 2018 heb ik een bezoek gebracht aan het "beloofde land", Israël. Dit land met z'n bewogen geschiedenis en een veelheid aan culturen en geloven heeft ontzettend veel te bieden.

 

Hieronder enkele plaatsen die we bezocht hebben, met de bijbehorende 'travelpics' :-) en video.

 Jeruzalem

Klaagmuur met de Tempelberg

Jeruzalem, het centrum van de Joodse, Christelijke en Islamitische wereld. De Westelijke muur van de tempel, ook wel de klaagmuur genoemd, de El Aqsa moskee, de Heilige grafkerk; zoveel religie op een zo'n kleine opper-vlakte... Na een wandeling vanaf de Olijfberg, via het hof van Getsemane, door de Leeuwenpoort de oude stad binnengelopen. Daarna via een stuk van de Via Dolorosa, de lijdensweg van Christus, naar de Heilige Grafkerk gegaan. Via de steegjes met z'n talloze winkeltjes de rest van de ommuurde oude stad bezocht. Dan loop je toch echt in een andere wereld. Op een andere dag hebben we het moderne Jeruzalem bezocht. Daarbij gingen we langs bij het parlementsgebouw, de Knesset, en het Yad Vashem holocaustmuseum. Dit indrukwekkende museum laat niet alleen de Jodenvervolging zien, maar in de tuin van de recht-vaardigen staan ook 1.600 bomen met de namen van hen die zich ingezet hebben om Joden te redden van de dood.

Bethlehem

Bethlehem ligt in een gebied dat bestuurd wordt door de Palestijnse autoriteit. Israël heeft vanwege de vele aanslagen in Jeruzalem een muur om Bethlehem gebouwd, die doet denken aan de Berlijnse muur. Via een controlepost ga je de stad in en uit. Geen fraaie oplossing, maar wel effectief. Bethlehem is natuurlijk vooral bekend vanwege de geboorte van Jezus Christus in die plaats. Men heeft ter herinnering hieraan de Geboortekerk gebouwd. Een drukbezocht pelgrimsoord.


Masada en de Dode Zee

Ein Gedi

Zuidelijk van Jericho ligt de Dode zee. In het woestijngebied er rondom, ligt ook de berg Masada. Bekend vanwege het verzet van de zeloten tegen de Romeinen. Toen deze de berg uiteindelijk innamen, bleek dat men inmiddels massaal zelfmoord had gepleegd. Dat liever dan overgave aan de Romeinen. Ein Gedi is een oase in de woestijn. In het verderop gelegen Kumran zijn de zgn Dode-zee-rollen gevonden. Tenslotte is een bezoek natuurlijk niet compleet zonder in de Dode zee te drijven. Met zoveel zout, is dat niet zo moeilijk.


Het meer van Galilea, de Golanhoogte en Nazareth

In en rond de zee/het meer van Tiberias, ook wel het meer van Galilea genoemd, zijn veel Bijbelse plaatsen te vinden. Onder meer de plaats waar de wonderlijke spijziging met de vijf broden en twee vissen plaatsgevonden zou hebben. Daarnaast de berg van de zaligsprekingen en Kapernaum. Relaxed is een boottochtje over het meer. Noordelijker ligt de (sinds 1967 door Israël 'bezette') Golanhoogte. Ook deze hebben we bezocht, met uitzicht over Syrië. In Nazareth, de woonplaats van Jezus, hebben we een bezoek gebracht aan de Aankondigingskerk. Deze staat op de plek waar de Engel Maria de boodschap bracht dat ze zwanger zou worden.

Het meer van Galilea of Tiberias

Plaatsen aan de Middellandse zee

Tel Aviv

Langs de Middellandse Zee tenslotte, hebben we nog wat plaatsen bezocht. De havenstad Haifa, met z'n Bahá'i tempel. Ceasarea, met restanten van een Romeins Aquaduct, een theater en meer resten van deze stad. En tenslotte Tel Aviv en het oude Jaffa. 


Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like