München

2013München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren. Het is bekend van het Oktoberfest en is ook de thuisbasis van het automerk BMW. In de fraaie binnenstad staan enkele mooie kerken en het Stadhuis. Even buiten het centrum ligt het enorme Schloss Nymphenburg.


Schloss Nymphenburg

In 1664 werd begonnen met de bouw van Schloss Nymphenburg. Dit was vroeger de zomerresidentie van de heersers van Beieren. Later werd het paleis uitgebreid tot de 600 meter breedte die het nu heeft. Rondom het paleis is een fraai slotpark aangelegd.

Het centrum van München

Het gezellige centrum van München heeft veel fraaie gebouwen, waaronder het Neue Rathaus op de Marienplatz. Daarnaast fraaie kerken als de ingetogen Frauenkirche en de uitbundige Heilig Geist Kirche. Op de Viktualienmarkt is alles te koop wat betreft eten en drinken. Loop ook eens een  kledingwinkel binnen voor een lederhose of een Dirndljurk!

BMW welt en museum

In München bevindt zich ook het hoofdkwartier van BMW. Naast het hoofdkantoor staan het BMW museum en het futuristische BMW Welt. In het vrij toegankelijke BMW Welt presenteert BMW zich en hier vandaan worden ook rondleidingen gegeven door de naastgelegen autofabriek. In het fraaie museum bevindt zich een permanente collectie auto's en kom je alles te weten over de geschiedenis van het merk. Daarnaast is er een wisselende expositie. Deze ging tijdens mijn bezoek over het dochtermerk Rolls Royce.


Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like