Valencia

2023Valencia

Valencia is de derde grootste stad van Spanje. Toch is het oude centrum goed bewaard gebleven en doet gezellig aan met veel kleine straatjes en mooie pleinen. Bekende gebouwen in het oude centrum zijn: de Kathedraal, de oude zijdebeurs La Lonja en de grote overdekte markthal, Mercado Central.

 

Op de plaats waar tot de jaren '50 de rivier Turiá door de stad kronkelde is een groot park gekomen. Na grote overstromingen hebben ze de rivier drooggelegd en nu is het een plaats om te wandelen, te fietsen, te sporten of te ontspannen.

  

De kathedraal

De kathedraal van Valencia, gewijd aan Maria, is in de 13e en 14e eeuw gebouwd. Het is een ongewone mengeling van diverse stijlen, waaronder Barok en Gotisch. In de kerk bevind zich de Heilige Graal, de beker van het laatste avondmaal. Naast de kerk staat de Micalet of Miguelete. Vanaf deze toren heb je een mooi uitzicht over Valencia.

lonja de la seda

Een ander hoogtepunt van de stad is de historische zijdebeurs. In deze Lonja de la Seda werd vroeger zijde verhandeld. Het gebouw uit de 15e eeuw is gebouwd rond een binnenplein. De Grote handelszaal is indrukwekkend, maar ook de overige ruimtes zijn zeer fraai.

Mercado Central

Tegenover de Lonja ligt de centrale markt van Valencia. In dit gebouw zijn talloze kramen, waar verse producten worden verhandeld en waar je ook wat kunt drinken. De ruime keus aan vis, vlees en groenten en het fraaie gebouw maken het een bezoek waard. Het bijna 100 jaar oude gebouw is de oudste nog in gebruik zijnde Markthal van Europa.

Torres de Serranos

De Torres de Serranos is een van de oorspronkelijk 12 torens in de stadsmuur van Valencia. Het is gebouwd aan het einde van de 14e eeuw.

La Ciutat de les Arte i les Ciéncies

La Ciutat de les Arte i les Ciéncies ligt in het Zuidoostelijke deel van de voormalige rivierbedding van de Túria. Hier zijn een aantal opmerkelijke en moderne gebouwen verrezen. Naast het wetenschapsmuseum en de Opera, bijvoorbeeld ook L'Hemisfèric, het IMAX theater. Aan de andere zijde van de brug is de Oceanografic gevestigd, het grootste aquarium van Europa.


Xátiva

Vanuit Valencia ben ik met de trein een dagje naar Xátiva gegaan. Boven dit stadje, op 45 minuten van Valencia, ligt een mooie kasteelruïne. Deze bereik je na een mooie (pittige) wandeling vanuit het stadje. In het stadje zelf diverse musea en een mooie kerk.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like