Indonesië

2004
Java

Java is het dichtstbevolkte eiland van Indonesië, ook de hoofdstad Jakarta ligt op Java.  Je vindt hier en daar nog Nederlandse invloeden op Java, zoals Nederlandse begraafplaatsen en bij het Kraton, het paleis van de Sultan, in Yogjakarta.  Grote bezienswaardigheden op Java zijn de Borobudur en de Prambanan tempels. De mooie natuur met rijstvelden (sawa's) en theeplantages en de cultuur zoals de Batik fabrikage maakt van Java een mooie bestemming.

Lombok

Lombok is kleiner en minder toeristisch dan bijvoorbeeld Bali. De prachtige natuur en vriendelijke mensen komen dan ook beter tot zijn recht. Wandelen door de natuur of een lokale markt, luieren op de parelwitte stranden of varen naar Gili eilanden, alles is zeer de moeite waard !

Bali

Met de lokale, niet al te fraaie veerboot zijn we van Lombok naar Bali gevaren. Ondermeer een bezoek gebracht aan het waterpaleis van Tirtaganga, het Baturmeer met uitzicht op de Batur vulkaan en een Hindoetempel. De mooiste zonsondergang heb je bij de Tanah Lot tempel.