Vietnam

2007
Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. In deze drukke stad ligt het mausoleum van Ho Chi Minh en het presidentieel paleis. Daarnaast zijn de Confusius tempel Van Mieu en het waterpuppet theater het bezoeken waard. Druk is het er altijd, de scooters vliegen er om je oren !

Mai Chau en Halong Bay

Mai Chau ligt in het noorden van Vietnam. Op dit 'platteland' wordt voornamelijk rijst verbouwd.

Halong Bay is een fraaie baai, met kalkstenen rotsen, die uit het water oprijzen. Het is mogelijk met een boot een of meerder nachten te verblijven in dit UNESCO werelderfgoed. Bezoek ook een van de fraai verlichte grotten. 

Hue

Met de nachttrein in Hue aangekomen. Hier een bezoek gebracht aan de citadel en de verboden stad van Hue. Via een boottocht over de "Perfume river" naar de Thien Mu pagode gevaren en een bezoek gebracht aan de keizersgraven van Tu Duc.

Hoi An

Via een mooie route over de Hai Van pas, via Da Nang in Hoi An aangekomen. Hoi An is een gezellige toeristische plaats, waar je bijvoorbeeld in 24 uur een op maat gemaakt kostuum kan laten maken. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Japanse brug, de Phúc Kiên tempel en de ruïnes van het verderop gelegen My Son. Dit tempelcomplex raakte tijdens de Vietnamoorlog zwaar beschadigd omdat er toen Vietcong soldaten verschanst zaten in My Son.

Ho Chi Minh City (Saigon)

Ho Chi Minh City, vaak beter bekend onder de oude naam Saigon, bied veel fraaie gebouwen uit de tijd dat het een Franse kolonie was. In de omgeving kun je ook een bezoek brengen aan de Cu Chi tunnels. In deze benauwde tunnelstelsels hield het Vietnamese verzet zich schuil tijdens de oorlog. Ook is een bezoek aan de tempel in Tay Ninh mogelijk. Dit is de hoofdtempel van het Cao Dai geloof - een mengeling van vele geloven. Tot slot een bezoek gebracht aan de Mekong delta.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like