CANADA

2022In augustus/september 2022 bracht ik een bezoek aan het westen van Canada. Van Vancouver naar de Rocky Mountains en terug.

 

Het is maar een klein deel van het immense land, maar wel een prachtig gedeelte. De kolossale bergen en uitgestrekte wouden met hun inwoners (o.a. beren!), maakt het een land om nog eens naar terug te keren.

 

Op deze pagina een impressie van wat ik zoal gezien heb. 

En, wees eerlijk, dit wil je toch gezien hebben ? : )British Columbia

British Columbia is een Canadese provincie in het westen van het land, met als grootste stad Vancouver. Daarover later meer . Tijdens onze reis richting Banff NP bezochten we o.a. het plaatsje Hope, bekend van zijn houtsnijwerk. Ook de enorme Revelstoke dam, die energie opwekt voor de omgeving werd bezocht evenals een wijngaard, waar natuurlijk geproefd moest worden.  Ook wierpen we een blik op de hoogste berg van de Rocky Mountains, Mount Robson.

 

In de omgeving van Golden bezochten we de Kicking Horse Mountain. 's Winters een enorm skigebied, maar in de zomer kun je er ook prachtig wandelen of downhill mountainbiken.

Banff

Het Banff National Park is het oudste natuurpark van Canada en ligt in de provincie Alberta. Via de Icefields Parkway die dwars door de Rocky Mountains loopt, kun je genieten van de prachtige natuur in dit gebied. Er zijn diverse gletsjermeren, zoals het Minnewanka meer, Moraine Lake en Lake Louise. Vanaf Lake Louise kun je een prachtige wandeling maken naar bijvoorbeeld de Little of de Big Beehive, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het meer. 

 

In het gelijknamige stadje Banff ligt het sprookjesachtige Fairmont hotel. Dit hotel is in 1888 gebouwd door de Canadese spoorwegen. Ontspannen kun je in de Hotsprings van dit leuke stadje. 

Jasper

Jasper is een ander Nationaal park langs de Icefields Parkway. Onderweg zie je ondermeer de Athabasca Glacier. Met een gids kun je een wandeling maken over deze gletsjer. Dit is een bijzondere ervaring kan ik je vertellen. Als je toch iets relaxter aangelegd bent, dan kun je ook de gletsjer via speciaal daarvoor gebouwde bussen bereiken.

 

Verder nodigt het park uit tot prachtige wandelingen door bijvoorbeeld de Valley of the Five Lakes of Maligny Canyon.

Vancouver

Vancouver is de grootste stad British Columbia en vernoemd naar de Engelse kapitein Vancouver. Zijn naam is weer afgeleid van het Nederlandse van Coevorden. Het is een belangrijke havenstad. Mooie plekken in de stad zijn de oude wijk Gastown, met zijn Stoomklok en Stanley Park. Vanaf de Vancouver Lookout heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast is er een grote Chinese wijk, Chinatown.

Vancouver Island

De hoofdstad van British Columbia ligt op Vancouver Island. In Victoria vind je prachtige gebouwen, rond de gezellige haven. Vanuit Tofino kun je mooie excursies maken om Beren en Walvissen te spotten. Daarnaast kun je nog meer dieren tegenkomen, zoals de relaxte zeeotter.   Je bereikt Victoria Island via de ferry vanuit Vancouver.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like