New York

2017New York, The Big apple, The City that never sleeps. Een bezoek aan New York is als een rit in een achtbaan. De stad is altijd in beweging. Toch zijn er ook rustige plekken te vinden. Laat het allemaal over je heen komen en je hebt een heerlijke citytrip.

 

Hier volgen enkele hoogtepunten van mijn reis naar New York in 2017.


Video
Empire State building

Ongelofelijk om te beseffen dat deze wolkenkrabber van 381 meter hoog al in 1931 werd gebouwd. En dat ook nog eens in amper 14 maanden tijd, een prestatie van formaat. Met de lift kun je naar de 86e verdieping, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. 


Rockefeller Center en Radio Music City hall

Rockefeller Center is een complex van verschillende gebouwen en beslaat een gebied van enkele stratenblokken. Het is gebouwd tussen 1929 en 1940. Een van de gebouwen is Radio City music hall, dit is een prachtig concertgebouw en theater in Art deco stijl. Tijdens een rondleiding kom je ook op plekken waar je normaal niet komt, zoals de kleedkamers en 'on stage'. Vanaf het hoogste gebouw van Rockefeller Center (Comcast building), op 259 meter hoogte, heb je een mooi uitzicht over de stad. Ik was er 's avonds en het uitzicht over de verlichte stad was werkelijk fenomenaal.


WTC en 9/11 memorial

Op 11 september 2001 veranderde de skyline van New York drastisch door de aanslagen op de Twin Towers. Op de plaats van deze gebouwen is nu een monument dat uit 2 waterbassins bestaat, met op de randen de namen van de slachtoffers. Daarnaast is het One world trade center gebouwd. Er onder bevindt zich het indrukwekkende 9/11 memorial museum.


Brooklyn Bridge

De beroemdste brug van New York is waarschijnlijk wel de Brooklyn Bridge. Het is erg leuk om over de brug naar, jawel, Brooklyn te lopen. Het autoverkeer rijdt ondertussen onder je door. Vanaf de overzijde heb je een mooi uitzicht op de skyline van de stad.


Central Park en Guggenheim museum

Het 4 kilometer lange en 1 kilometer brede Central Park is de 'groene long' van New York. De New Yorker komt hier om te hardlopen, fietsen of gewoon te ontspannen. Aan de oostkant van het park op 5th avenue ligt het Guggenheim museum. Dit museum heeft een grote collectie van bekende schilders en kunstenaars, zoals Mondriaan en Van Gogh, maar misschien is het gebouw zelf wel het grootste kunstwerk.


Ellis Island en Liberty Island

Voor de 'kust' van New York liggen Ellis- en Liberty island. Op het laatst genoemde eiland staat het Vrijheidsbeeld, geschonken door Frankrijk.  Op Ellis Island kwamen vroeger de schepen met emigranten aan. In de gebouwen waar de emigranten vroeger onderzocht werden, geven tentoonstellingen een beeld van hoe het destijds eraan toe ging.


Verenigde Naties

Het gebouw van de Verenigde Naties, dat op 'internationaal grondgebied' ligt, is gelegen aan de East River. Je kunt vooraf reserveren voor een rondleiding. Tijdens deze rondleiding worden verschillende delen van het gebouw bezocht en krijg je ondertussen informatie over wat de VN zoal doet. Naast de zaal van de Algemene vergadering, waar de wereldleiders hun toespraken houden, bezochten we o.a. ook de zaal waar de veiligheidsraad vergaderd.


Gelovig New York

Tussen alle wolkenkrabbers staan prachtige kerken en synagoge. Hieronder een impressie van een aantal van deze gebouwen. Achtereenvolgens: Eldridge Street synagoge, St. Paul's Chapel, St. John the divine Cathedral, St. Patrick's Cathedral en Trinity Church.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like