Guatemala

2011
Tikal

Tikal was een van de grootste steden van de Maya's en werd tot het jaar 1.000 na Chr. bewoond. Pas in de jaren '50 is men begonnen met opgravingen. Deze Maya overblijfselen liggen midden in het oerwoud. De Piramide van de Grote Jaguar steekt fier boven de bomen uit.

Antigua

De koloniale stad Antigua is gesticht door de Spanjaarden en was een tijdlang de hoofdstad van Guatemala. Na diverse aardbevingen rond 1773, die o.a. vele kerken verwoestte en waarvan vele nog  niet zijn opgebouwd, is de hoofdstad verplaatst naar Guatemala-stad. In en rond het gezellige oude centrum is het goed toeven.

Solola en het meer van Atitlan

In Solola wordt de markt gehouden. Hier kopen en verkopen de inwoners, veelal in traditionele kleding, hun benodigdheden. Panajachel ligt aan het meer van Atitlan. Dit kratermeer op 1.500 meter hoogte wordt omringt door 12 vulkanen. Per boot kun je diverse omringende plaatsen bezoeken. Zoals San Pedro, met een koffieplantage en branderij.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like