Venezuela

2009
Caracas en Choroni

Caracas is de hoofdstad van Venezuela en volgens de statistieken niet de meeste veilige stad. Na het bezoeken van het centrum met de regeringsgebouwen en het geboortehuis van Simon Bolivar (de bevrijder van Zuid Amerika) zijn we verder gereisd naar het westen. Vanuit het plaatsje Choroni het Nationaal Park Henri Pittier bezocht en met de boot naar Chauo, waar cacaoplantages zijn.

Merida, de Andes en Llanos

Merida is een fraaie koloniale stad met mooie gebouwen en een gezellige sfeer. Vanuit Merida met terreinauto's over ruige paden en langs afgronden naar het dorpje Los Nevados gereden. Dit dorpje ligt midden in het fraaie Andesgebergte. De Llanos zijn graslandvlaktes, met moerassen als gevolg van de overstroming van de Orinoco rivier. Hier komen Piranha's en Kaaimannen voor. We overnachtten in hutjes en hebben ons ook te goed gedaan aan gebraden kaaiman!

Los Nevados in de Andes

(onderweg naar) de Llanos

Canaima National Park

Vanuit Ciudad Bolivar zijn we met een klein vliegtuigje naar het Nationaal Park Canaima gevlogen. Daarna met een boot stroomopwaarts gevaren naar ons kamp midden in het Park, onderaan de hoogste waterval ter wereld Salto Angel (979 meter). De nacht brachten we door in hangmatten, waarna we zijn gaan wandelen tot recht onder de waterval. Teruggevaren naar het dorp en een bezoek gebracht aan een meer en wat kleinere watervallen en een rondvlucht gemaakt over de Salto Angel. 

Deze foto's  © Sieds van der Veen - www.siedsvanderveen.nl

Orinoco Delta en Mochima

In de Orinoco Delta zijn we op zoek gegaan naar het Mangrove bos. Hier op bezoek geweest bij een familie, op Piranha's gevist en brulapen gespot. Daarna naar Rancho San Andres waar we een paar nachten verbleven. Via Caripe naar de kust gereisd.  Vanuit Mochima met bootjes Dolfijnen wezen spotten en gaan snorkelen in het kraakheldere water

Deze foto's  © Sieds van der Veen - www.siedsvanderveen.nl

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like