China

2002
Beijing

Na geland te zijn op het vliegveld van Beijing (Peking) zijn we eerst naar het noordelijker gelegen Chengde gereden. Hier tref je de Puning en Pule tempels aan en de Mini Potala tempel; een soort kleinere replica van de Potala paleis in Tibet. Daarnaast bezochten we het keizerlijk zomerpaleis in Chengde. Op de reis terug naar Beijing een bezoek gebracht aan de Chinese muur. Dit indrukwekkende bouwwerk is maar liefst 6300 km lang en beschermde China tegen de Mongolen. Hoe ver je ook kijkt, overal zie je de muur doorlopen. 


In Peking natuurlijk een bezoek gebracht aan het Tiananmenplein - Het plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. Ook een wandeling gemaakt door de oude traditionele wijkjes, Hutongs genaamd. Deze wijkjes, waar mensen in kleine huizen wonen, met gezamenlijke sanitaire voorzieningen, verdwijnen in rap tempo om plaats te maken voor moderne blokkendozen. Ook met een riksja door de oude wijken gefietst. Het zomerpaleis met prachtige tuinen en de tempel van de hemel zijn plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Xian

Met de nachttrein van Beijing naar Xian gereden. De oude stad met de stadsmuur zijn mooi en de Wild Goose Pagode en het optreden tijdens de Dynasty Dinner Show zijn leuk om te bezoeken, maar Xian staat toch vooral bekend om het Terracotta Leger. In 1974 ontdekte een boer de beelden. Het is de graftombe van de eerste keizer van China. In totaal bestaat het uit ruim 9.000 soldaten, die de keizer moeten beschermen. Ieder beeld heeft zijn eigen gezicht, geen beeld is het zelfde. Erg indrukwekkend. 

Guilin en Longji

Guilin ligt in het zuiden van China. Deze prachtige omgeving rondom de Li rivier staat bekend om het karstgebergte dat uit de rivier omhoog rijst. Mooi om een boottocht te maken, waarbij onze boot zijn schroef verloor en wij moesten overstappen op een andere boot. Vanuit het gezellige stadje Yangshuo naar de rijstterrassen van Longsheng gegaan en een aantal dagen in het op 1.600 meter hoog gelegen Longji doorgebracht. We overnachtte in een zeer eenvoudige lodge en ontmoette onder andere Yao vrouwen, met hun prachtige haar. Op de terugweg een bezoek gebracht aan dorpen van de Dong en Yao Chinezen.

Hong Kong en Guangzhou

Eerst met de trein naar Guangzhou gereden. In Guangzhou onder andere de Qingping markt bezocht. Hier verkopen ze alles met en zonder poten om opgegeten te worden: Slangen, Schildpadden, noem maar op... Vanuit Guangzhou een dag naar Hong Kong geweest. Hoewel Hong Kong tegenwoordig bij China behoort kom je er niet zomaar binnen, zeker niet als gewone Chinees. Na de nodige controles naar Victoria Peak gegaan, voor een uitzicht over Hong Kong. Daarna een boottocht gemaakt door de haven van Aberdeen. Tot slot de ferry genomen naar Kowloon. Tijdens deze trip had je een prachtig uitzicht over de skyline van Hong Kong.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like