Krugerpark


Het Krugerpark is ongetwijfeld het bekendste natuurreservaat van Zuid Afrika. Een bezoek aan Zuid Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan dit ruim honderd jaar oude Nationale Park. Het is destijds opgezet om de nog levende wilde dieren te beschermen. Helaas worden ook nu nog veel dieren door stropers gedood. Alleen dit jaar al werden ruim 700 Neushoorns omgebracht. In het ruim 20.000 vierkante kilometer grote park leven naast de Big Five (Olifant, Buffel, Leeuw, Luipaard en Neushoorn) nog talloze andere dieren.  


Wij hadden helaas niet het geluk alle Big Five tegen te komen. Het bleef bij de Big Four, het Luipaard bleef voor ons verborgen. Maar ook zonder hem was het fantastisch om de dieren in het wild te ontmoeten. Hoogtepunten waren het plotseling oversteken van een Witte Neushoorn, vlak voor de jeep en het ontmoeten van een kudde van zeker 30 olifanten, op weg naar een drinkplaats. Het geeft een kick om te speuren naar de dieren en deze als eerste te zien. Maar, het blijft een moment opname, jij bent te gast bij hen, dus het is niet gezegd dat je ze ook te zien krijgt. Voor die garantie kan je beter naar de Beekse Bergen!

Naast de al genoemde Big Five kwamen we samen met onze gids Smart ook grote groepen Impala's tegen, Giraffen, Zebra's, Nijlpaarden, Krokodillen en Schildpadden, diverse Apen, Antilopen en nog zoveel meer.


In het park bevinden zich een aantal kampen waar je wat kunt eten en souvenirs kunt kopen, tussen de gamedrives door. 


Hoewel ze zo'n 10 uur in het park rond gereden hebben, was de dag te kort en hadden we best nog een extra dagje Krugerpark eraan vast willen plakken. Maar dat was helaas niet mogelijk, de reis ging verder! Meer Krugerpark:


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like