Mercedes & Porsche in StuttgartIn juni ben ik een weekje in Oostenrijk geweest. Op de terugweg heb ik een nachtje in Stuttgart overnacht. Zodoende kon ik twee prachtige automusea bezoeken; die van Mercedes en Porsche. Beiden hebben ook fabrieken in Stuttgart. Hier kun je ook een rond- leiding meemaken. Helaas was het voor mij niet te combineren. Reden genoeg om nog een keer terug te gaan ! Hieronder een impressie van beide musea.


Mercedes-Benz Museum

Bij binnenkomst ga je eerst met een lift naar de bovenste (8e) verdieping. Hier vandaan loop je (langs het paard (1PK!)) geleidelijk aan naar beneden, door de automobielhistorie van Mercedes. Beginnend bij de eerste automobiel van de heren Daimler en Benz en dan steeds verder naar de hedendaagse techniek. Ook is er op iedere verdieping een speciale tentoonstelling. Zo waren er nu auto's van beroemdheden te bezichtigen (waaronder de Pausmobiel) en ook voertuigen in de categorie Reizen.

In het museum ben je gemakkelijk een middag zoet. Naast de historie van Mercedes, wordt ook de wereldhistorie in beeld gebracht, zodat je een goed beeld krijgt van de auto en zijn tijd. Via de autosport kom je onder in het museum bij de toekomstvisie van het merk, met een aantal concept cars. In de kelder kun je je helemaal te buiten gaan in de shop, waar werkelijk alles met een MB logo te koop is.

Mercedes-Benz museum                                                                                 

Mercedesstrasse 100

70372 Stuttgart


Porsche Museum

Het Porsche Museum in Stuttgart Zuffenhausen is kleiner van opzet dan het Mercedes museum, maar zeker niet minder de moeite waard. Hier begin je met een roltrap die je naar boven brengt, waar je vervolgens door de Porsche historie wandelt. Je begint bij de Kever van Ferdinand Porsche en vervolgens loop je verder door Porsches geschiedenis naar de 911 en overige modellen. Ook de autosport komt aan bod en veel prototypes die het uiteindelijk niet gehaald hebben.

Naast de vaste tentoonstelling is er ook een wisselende expositie. Tijdens mijn bezoek was dat over de Transaxle modellen van Porsche; de modellen 924,928, 944 en 968. Naast het bewonderen van de diverse Porsches is het ook mogelijk interactief bezig te zijn, door bijvoorbeeld muziek te maken met de verschillende Porsche-geluiden, te racen in racesimulators en zo meer. Op de begane grond is uiteraard een merk shop voor de nodige souvenirs en een cafe dat uitkijkt op de werkplaats waar men klassieke Porsches weer als nieuw restaureert.

Porsche Museum

Porscheplatz

70435 Stuttgart-Zuffenhausen


In 2013 bezocht ik in Munchen het BMW Museum, BMW Welt en de BMW fabriek. Meer over dit bezoek, foto's en een video vind je hier:

 

BMW Welt/BMW Museum - Am Olympiapark 1 80809 Munchen

Meer info:  http://www.bmw-welt.com/de/Reactie schrijven

Commentaren: 0

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like