De Tien van Barcelona


Zoals beloofd neem ik jullie vandaag mee naar de Spaanse stad Barcelona. De stad is vooral bekend door de fraaie bouwwerken van de architect Antonio Gaudí. De beroemdste van allemaal is de Sagrada Familia, die nog altijd in aanbouw is.

 

Barcelona is een gezellige stad, gelegen aan zee. Je kan dus 's zomers ook nog direct uit de stad naar het strand. De 'wandelboulevard' Ramblas is zeer bekend om z'n vele winkeltjes en terrasjes. Naast de vele fraaie architectuur kan ook een bezoek aan het stadion van FC Barcelona Camp Nou niet ontbreken aan een bezoek aan deze stad in Catalonië. Viva Barcelona !

 


De Sagrada Familia is de kerk waar Gaudi in 1882 mee begon en nog altijd in aanbouw is. Het fraaie interieur is vrijwel compleet. Maar buiten wordt nog volop gewerkt aan extra torens. 


De meer dan een kilometer lange boulevard loopt vanaf de oude haven naar het Placa de Catalunya. Naast vele winkeltjes kun je ook regelmatig 'levende standbeelden' vinden op de altijd drukke Ramblas.


In, op, onder en rond de gotische kathedraal van Barcelona is veel te zien. Met een lift kun je het dak op en naast de kerk is een fraaie kloostertuin. In de kerk en crypte is o.a. fraaie beeldhouwkunst te zien.Of je nu voetbalfan bent of niet, een bezoek aan Camp Nou, het stadion van FC Barca is een must. Naast het museum is een rond- leiding door het stadion erg leuk. Deze eindigt in de clubshop waar je je helemaal te buiten kunt gaan in  de merchandise.


Casa Mila of La Predera is een fraai voorbeeld van de bouwkunst van Gaudi. Hij bemoeide zich met alles, tot aan de deurklinken toe. Bijzonder zijn de mooi vormgegeven schoorstenen op het dak. Een appartement is open voor bezichtiging.


Park Guell had een tuindorp moeten worden, maar na twee huizen bleek er geen interesse. Het daarna aangelegde fraaie park in het noorden van Barcelona is vooral ook bekend door de met mozaïeken belegde banken.Palau de la Musica Catalana is een schitterende concertzaal ontworpen door de architect Domenech i Montaner. Bijzonder is de glazen naar binnen vallende koepel, die zorgt voor lichtinval in de zaal.


Aan de Ramblas ligt de overdekte markt van Barcelona 'La Boqueria'. Op deze markt worden vers waar te koop aangeboden; vis, groente, vlees enz. 

 


In het zuidwesten van de stad ligt de berg Montjuic. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht over de stad. Naast het fort ligt ook het Olympisch dorp en stadion op de Montjuic.Vooral 's avonds zijn de verlichte fonteinen een fraai schouwspel. Het er boven gelegen Palau National werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1929.
Reactie schrijven

Commentaren: 0

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like