Kyoto en Nara

2012Kyoto

De eerste kennismaking is heel modern: Het JR station van Kyoto. Als je vervolgens naar de wijk Oost Gion gaat stap je meteen weer in een andere tijd. Rondom het Maruyama park liggen diverse tempels, zoals de Heian Schrijn, Chion-In en de bekende Kiyomizu tempel, die hoger ligt en vanaf de veranda heb je een mooi uitzicht over Kyoto.


Elders in Kyoto bevinden zich het Nijo Kasteel en het Keizerlijke paleis van Kyoto. Voor een rondleiding in dit paleis kun je je van te voren aanmelden. Ook de moeite waard is het filosofenpad, genoemd naar een oude Japanse filosoof die hier dagelijks een rondje liep om fit te blijven, en Ginkaku-ji, het zilveren paviljoen.

In het noordoosten van de stad liggen nog meer tempels. De Kinkaku-ji is een met bladgoud belegde tempel. Ryoan-ji is bekend om zijn rotstuin en Ninna-ji is ook zeer de moeite waard.

 

Zuidelijk, even buiten Kyoto ligt Fushimi Inari. Dit tempelcomplex voor de god van rijst en sake is vooral bekend om de felrode Torii's (poorten).Nara


Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like