Venetië

2013De Italiaanse stad Venetië is vooral bekend van de vele kanalen die door de stad lopen. Eigenlijk is het historische centrum alleen per boot of lopend te bereiken. Het is een heerlijke stad om doorheen te dwalen en je te laten verrassen door de schoonheid van de gebouwen. Bekend zijn de San Marco kathedraal en het Dogenpaleis aan het San Marcoplein. Daarnaast de Rialtobrug over het Canal Grande. Natuurlijk moet je die highlights zien, maar het is er ook altijd erg druk met toeristen. Leuker is dan ook om de drukte te vermijden en twee steegjes verder je alleen in Venetië te wanen. Net zo mooi, maar (bijna) geen toeristen.  Vanaf de toren van de San Giorgio Maggiore heb je een prachtig uitzicht over de stad Venetië en het San Marcoplein.Murano


Murano is het glaseiland van Venetië. Ooit zijn alle glasblazerijen vanwege brandgevaar uit de stad verdreven naar een apart eiland en deze zitten daar nog steeds. Het gezellige eilandje heeft talloze winkeltjes waar het Venetiaans glas wordt verkocht. Het bezoek aan een van de glasblazerijen is ook zeker de moeite waard. Met speels gemak wordt uit een klomp gloeiend heet glas een waar kunstwerk gemaakt.

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like