Parijs

2014



Notre Dame

Deze gotische kathedraal is een van de bekendste gebouwen van Parijs. De bouw begon in 1163 en nam zo'n 200 jaar in beslag, waarna in de 19e eeuw nog een restauratie plaats vond. De kerk is 130 meter lang en 35 meter hoog. In het verleden was het de plaats van diverse kroningen en staatsbegrafenissen. 

Eiffeltoren

Deze 320 meter hoge toren is in 1889 gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling en tegenwoordig het symbool van Parijs. Via liften of (gedeeltelijk) de trap kun je het op 280 meter hoogte gelegen uitzichtspunt bereiken, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad en omgeving. 's Avonds is de toren spectaculair verlicht.

Sainte Chapelle

Deze kapel, onderdeel van het Paleis van Justitie, werd van 1242 tot 1248 gebouwd door Lodewijk IX als paleiskapel voor de relikwieën, waaronder de doornenkroon van Christus. Het bestaat uit een benedenkapel (voor de hofhouding) en een bovenkapel (voor de koning en zijn familie). De bovenkapel telt 15 gebrandschilderde ramen met 1113 bijbelse taferelen. 

Welkom bij Bazz'Travelpics


Hey !

 

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Hier zie je de combinatie van mijn grote passies reizen en fotograferen. 

 

Reizen, genieten van de schoonheid van deze wereld en andere culturen ontdekken vind ik het mooiste wat er is. Ik heb al heel wat landen mogen bezoeken en op deze pagina's kun je hiervan meegenieten.

 

Wie weet word jij ook enthousiast !

 

Bas


Follow/Contact/Like